НАП проверява фирми, свързани със създателя на „Величие“

Има и образувани производства по по-стари сигнали за наличие на финансови схеми, твърди Румен Спецов

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов от партия „Величие“, създател на „Исторически парк“, предава БТА.

„Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами“, каза Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция „Митници“ срещу дрогата „Не сте сами“.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

„Присъщо е на много фирми, когато имат нещо друго да правят с парите, да не ги внасят веднага в държавата и после да платят тези 23 на сто лихва. Това нещо, което ние правим от много години ... Ще платя за две седмици тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и така ще лишя държавата от милиони в година“, обяви самият Ивелин Михайлов по Би Ти Ви в отговор на въпрос за проверките на НАП.

Разследване на сайта Бърд разкрива, че дружествата са натрупали над 650 000 лв задължения към приходната агенция.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини