Директорът на Антикорупционния фонд: Борисов влиза в собствения си капан

Няма шанс да има кабинет. Хипотезата, че ще има, по-скоро би било някакво малко политическо чудо и ще е резултат на нов вид сглобка. Трудно мога да си представя партията на Слави Трифонов, която дойде на гребена на вълната анти ГЕРБ, да направи толкова рязко завой и да се ориентира към сътрудничество с ГЕРБ. Това каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев.

Политическите партии, влезли в НС, са длъжни да говорят и да излъчват послания, смята той.


„Борисов в момента е в затруднено положение. Влиза в собствения си капан. Виждаме как сега е на прага на тройна коалиция. Трендът на подкрепата за ГЕРБ е негативен. Ако беше по-висока избирателната активност, ГЕРБ щяха да бъдат в окаяно състояние“, анализира директорът на АКФ пред Bulgaria ON AIR.


Ако няма редовно правителство, ще загубим около 2/3 от парите от европейските фондове за следващата финансова година, подчерта Станкушев.


По думите му Мария Габриел е „жертва - по-голяма жертва, отколкото правителството на Николай Денков“. „Тя какво лошо е направила? Успешен политик, издигната от периферията на държавата.


Много бързо Главчев започна да сменя ключови фигури на ръководни постове в специалните служби. Сменени са, за да бъде напълно върната ДАНС в предишното си агрегатно състояние на ослушване“, конкретизира още Станкушев и добави, че не е невъзможно Борисов да поиска подкрепа от „Величие“.

 

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини