Зловещо доказателство за арменския геноцид

САЩ се опитва да отрече, че убийствата над 1,5 млн. арменци в Турция през 1915 г. са геноцид. Британският вестник "Индипендънт" откри "живото доказателство" за обратното- в скално сиропиталище близо до Бейрут, където в малък гроб са открити костите на над 300 арменски деца, починали от холера и глад докато турските власти се опитвали да ги "потурчат". 

Вестникът разказва една малко известна история за съдбата и оцеляването на 1 200 деца между 5 и 15 годишна възраст, които обитавали претъпканото помещение в красивото скалносиропиталище. 

Това е почти неизвестната история нз оцеляването на 1200 деца на възраст между 3 и 15 години, живели в претъпкано помещение в иначе красивото скално училище. Това са арменски сираци, чиито родители били убити през Първата световна война.

Барак Обама и Хилари Клинтън, които се опитват да не допуснат Конгресът да признае, че отоманските власти са извършили геноцид над 1,5 млн. арменци, би трябвало да посетят мястото, намиращо се в днешен Ливан, с наведени глави.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини