В бъдеще Windows може да стане безплатна

В Интернет се появи неофициална информация за проект на Microsoft в сферата на рекламата. Става дума за прототип на платформата Madison, която може да бъде използвана в продукти на корпорацията, например в операционните системи. По този начин, в бъдеще OS Windows може да стане безплатна, в замяна на което потребителите ще трябва да гледат реклама.

Microsoft се въздържа от коментари по този въпрос, но в компанията се провеждат подобни експерименти. Това се потвърждава от Ясер Кан, ръководител на проект, чрез който в Windows 7 в раздела за персонализация (тема) може да се избере оформление на системата в стила на някоя известна марка. Още по-конкретно се изказва Джон Никол, старши мениджър в Microsoft Consumer & Online: „Windows 7 е отлична платформа за всеки рекламодател, който иска да се покаже на своите клиенти. Да, това е нетрадиционна реклама, но затова пък създава нови връзки с потребителите“.

От друга страна, в отговори дали Microsoft ще предлага безплатно Windows Mobile, главният изпълнителен директор Стив Балмър заяви: „Мисля, че нашият бизнес модел е пределно ясен – това което създаваме, това продаваме“.

В същото време, в скоро време Microsoft ще пусне безплатен (за сметка на реклама) продукт – орязана по функционалност версия на офисния пакет Office Starter Edition (Stock Keeping Unit), която ще може да бъде инсталирана от OEMпроизводителите на нови компютри.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини