Ford C-Max става хибрид

От Ford съобщиха, че планират да пуснат хибридна версия и електрическа plug-in версия на новия си петместен миниван C-MAX в Европа през 2013 година.

От американската компания заявиха, че и двата варианта на C-MAX ще бъдат конструирани в завода им във Валенсия, Испания. Това ще се осъществи в рамките на следващите три години, тъй като в този период според плановете си ръководството на Ford ще инвестира в производството на двата модела над 300 милиона евро.

В завода на компанията във Валенсия ще бъде произвеждана и седемместна версия на минивана, наречена Grand C-MAX, която ще се изнася и в Северна Америка от края на 2011 година.

"Производството на хибридния и електрически plug-in варианти на новия Ford C-MAX са добра новина за Валенсия и за региона, както и за Испания и за европейските клиенти на Ford”, заяви Джон Флеминг, изпълнителен директор на Ford за Европа.

"Тези нови модели показват готовността на Ford да предлага през следващите няколко години на европейските си клиенти и на клиентите си по света алтернативни автомобили”, допълни още Флеминг.

C-MAX HEV (Hybrid Electric Vehicle) и PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehcile) ще се присъединят към електрическия Ford Transit Connect, който ще бъде пуснат в продажба през 2011 година, както и към електрическия вариант на бъдещия Ford Focus (продажбите му стартират от 2012 година). От Ford планират да представят още един хибриден модел, за който на по-късен етап ще разпространят по-детайлна информация.

Продажбите на новия петместен C-MAX и на неговия петместен събрат Grand C-MAX в Европа ще започнат от втората половина на 2010 година, а продажбите на Grand C-MAX в Северна Америка – в края на 2011 година.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини