Подгониха търговци на яйца без хладилници

Проверки за продажба на яйца на открито без нужния хладилник предприемат ветеринарните инспектори от НВМС, каза шефът на службата д-р Джамил Читов. Според изискването от 15 май до 30 септември на търговците се забранява да излагат по сергиите яйца и яйчни продукти, защото високите температури бързо развалят стоката, обясни д-р Читов. Стоката трябва да се държи при температура до 15 грасуса. Той бе категоричен, че по всички открити тържища в региона има разлепени заповеди за забраната. Не може да продава яйца при 30 градуса, ще следим строго дали това се спазва, допълни ветеринарния шеф.

Забрана има и за търговията с мляко на открито, което също е рисков продукт през летния сезон. На димитровградския зеленчуков пазар обаче, днес имаше пет търговци на пресни яйца и мляко. Мъж от село Крепост обясни, че не знае за такава наредба, но яйцата му бързо се изкупуват и няма нужда от хладилник. На друг пък хладилника се оказа под сергията, а яйцата върху нея. Всички обаче обещаха от утре да спазят изискването на ветеринарно-медицинската служба.

Този продавач от с.Крепост не знаеше за изискванията на ветеринарната служба

Ако открият нарушение, ветеринарните инспектори първо предупреждават търговците на яйца, втори път същия търговец ще плаща глоба.

Тази жена от Димитровград освен яйца, продаваше и мляко на сергията

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини