Паднахме 1:2 от Белгия

Изключително драматична загуба претърпя българският национален отбор в първия си мач без Димитър Бербатов - 1:2 от Белгия на "Крал Бодуен" в Брюксел. Момчетата на Мъри Стоилов играха добре и водеха с 1:0 чак до 89-ата минута, но последваха няколко опасни атаки на Белгия, които в крайна сметка доведоха до шокиращ обрат. "Трикольорите" отново не успяха да постигнат победа, а защитата отново се пропука. Ивелин Попов вкара попадението за нашите, а Ники Михайлов направи блестящ мач и спаси дузпа в самото начало, пише novsport.com.

Срещата започна по прекрасен начин за домакините, които успяха да си спечелят дузпа още в 3-ата минута, когато Живко Миланов събори Азар в наказателното поле. Потърпевшият стреля технично от бялата точка, но Ники Михайлов прояви рефлекс и спаси неговия удар.

В 13-ата минута отново българският страж трябваше да се намесва решително. Той отрази по блестящ начин опасен фалцов удар на белгийското дете чудо Лукако и извади топката от горния десен ъгъл. Пет минути след това новият стар капитан Стилиян Петров за малко да си вкара автогол с глава при едно центриране от ъглов удар, но отново Михайлов бе на своето място и спаси.

Постепенно българският отбор заигра по-добре и започна да създава напрежение в наказателното поле на домакините. В 26-ата минута Благой Георгиев бе близо до откриване на резултата, но негов силен удар с десния крак срещна дясната греда на вратата на Жилет.

В 31-ата минута обаче прошка за опитния страж нямаше. Страхотна атака на България, преминала през Манолев и Пеев, стигна до Ивелин Попов, който нагласи топката на десния си крак, стреля силно, последва рикошет в крака на Компани и топката влезе неспасямо в долния десен ъгъл и България поведе с 1:0, като при този резултат дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

След почивката двата отбора извършиха куп смени и темпото на игра значително падна, а положенията бяха далеч по-малко. Най-добрата възможност пред "трикольорите" се откри едва в 83-ата минута, когато Георги Пеев засече една топка от въздуха, стреля от воле от границата на наказателното поле, но кълбото премина над вратата.

По всичко личеше, че срещата ще завърши с победа за България, но в последните две минути белгийците осъществиха впечатляващ обрат. В 89-ата минута Страхотна атака на домакините матира българската защита, топката стигна до Льопон отдясно на полето, а той стреля технично с десния крак покрай Ники Михайлов и изравни резултата -1:1.

В първата минута от добавеното време пък Венсан Компани се превърна в герой за Белгия. Опасна контраатака на домакините предизвика страхотно меле в полето пред Михайлов, а Компани се оказа най-съобразителен и оформи крайното 2:1.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини