Играе се финалът на Шампионската лига

В 21:45 часа тази вечер ще започне 54-ият финал на футболния турнир Шампионска лига. Един срещу друг на стадион „Сантяго Бернабеу” в Мадрид ще се изправят шампионите на Италия и Германия – Интер и Байерн (Мюнхен).

Решителната среща ще бъде ръководена от английския арбитър Хауърд Уеб и ще донесе на победителя 120 милиона евро. За загубилия състав ще останат 70 милиона, а за испанската столица - 50 млн.

Отборът на Байерн (Мюнхен) ще участва във финала на надпреварата за осми път. До момента германският гранд има четири титли и три загубени финала. Последното участие на Байерн бе през сезон 2000/01 година, когато тимът се наложи над испанския Валенсия след изпълнение на дузпи.

Италианският Интер от своя страна ще участва за пети път във финала на турнира, като до момента има два успеха и две поражения. Последния път, когато игра във финала на надпреварата, миланският гранд загуби от Аякс с два гола на Йохан Кройф (31.05.1972г.).

Ако Интер успее да отнесе трофея в Италия тази вечер, то страната ще се изравни по клубове, печелили отличието с Англия и Испания, а Милано ще се превърне в града, посрещал най-много пъти победител от надпреварата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини