Десетте най-скъпи звезди на Мондиал 2010

На световното първенство в ЮАР качествата и способностите си на показ ще изложат най-добрите футболисти на планетата.

Освен това почитателите на красивата игра ще имат шанса да наблюдават и десетте най-скъпи футболисти.

С няколко малки изключения, като Златан Ибрахимович например, най-големите звезди на спорта успяха да достигнат до финалната битка за най-желания трофей във футбола. В ЮАР майсторите с топката ще могат да покажат на какво са способни.

Немското специализирано издание „Трансфермаркт”, изследващо трансферния пазар във футбола, състави класация подреждаща 10-те футболисти с най-висока актуална нетна стойност, предаде Novsport.com.

Сред тях попадат цели четирима представителя на испанския национален отбор, което потвърждава класата и шансовете на „Ла Фурия” да вдигне първата си световна купа.

В подредбата място заема един финалист от Мондиал 2010 и един световен шампион от 2002 г.

Първите две позиции логично са окупирани не само от най-скъпите играчи на Мондиал, но и демонстриращите най-добра форма и способности в последните години. Първи в подреждането е Лионел Меси с нетна стойност от 80 милиона евро. Втори пък е футболистът с най-скъп трансфер в историята на футбола – Кристиано Роналдо (75 млн. евро). Трети е двигателят и креативно ядро на Барселона – Шави с 65 милиона евро. Редом до Шави са неговите съотборници Андрес Иниеста и Сеск Фабрегас. С нетна стойност от 50 милиона евро Фернандо Торес заема осмото място. Англия пък разполага с двама представители: Уейн Рууни и Стивън Джерард.

ТОП 3:

Ето и пълното класиране според „Трансфермаркт”:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини