Станишев на съд за 1.1 млн. лева

Бившият президент на футболен клуб ЦСКА Александър Томов ще съди бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев за 1.1 млн. лева имуществени и неимуществени вреди заради намеса в отнемането на лиценза на ЦСКА.

Според председателя на партия "Българска социалдемокрация" Станишев е злоупотребил с властта си като премиер и чрез използването на ДАНС и Националната агенция по приходите се е стигнало до отнемане на лиценза на ЦСКА, допълва КРОСС.

Томов твърди, че в резултат на това тогава само от невъзможността да участва в европейски турнири футболният клуб е загубил около 6 млн. евро.

„Зад действията на г-н Станишев стоят хора с интереси. Тези дни се навършват две години от началото на акцията срещу мен, срещу ЦСКА и срещу обществото. За първи път Европейската футболна централа позволи намеса на политик във футболен клуб от една държава. Отнемането на лиценза беше решено в кабинета на г-н Станишев, а не в Българския футболен съюз. Завеждаме иск за 100 хиляди лева неимуществени щети и 1 милион лева за нанасяне на имуществени щети", заяви Томов. "За първи път в европейската практика един премиер лично се намесва в отнемането на лиценз на независим частен футболен клуб, както пряко, така и със свои съветници", коментира Александър Томов.

След като ЦСКА не получи лиценз през юни 2008 година, червените пропуснаха участие в европейските клубни турнири, а на тяхно място в Шампионската лига се изяви тимът на Левски.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини