По-малко приходи от пазара, нови улици и автомати за паркиране чакат в Димитровград

Общината ще продължава да настоява НК "Железопътна инфраструктура" да изгради жп надлез в Сталево, така както настояваме държавата да изпълни ангажимента си относно финансирането на ремонта на околовръстния път на Димитровград. Това заяви кметът на общината Стефан Димитров на среща с димитровградчани в залата на театъра тази вечер. Тя бе част от обиколката на градоначалника и съветниците от коалиция "Да" за Димитровград" в общината. На тези срещи общинарите дават отчет какво са сторили през времето в което са в местната власт. Стана ясно, че очакваните приходи от Неделен пазар тази година ще да доста по-малко в сравнение с миналогодишните, които са били в размер на 4 000 000 лв. "Кризата е световна, но се усеща и в Димитровград", каза съветника Петър Томов.

Според д-р Даниела Филипова от здравната комисия към ОбС положението в местната болница е трагично. "Ще се опитаме да направим така, че МБАЛ"Св.Екатерина" да стане здравно заведение от второ ниво в новата здравна карта, за да не се налага димитровградчани да пътуват до Хасково за операции, каза още д-р Филипова. Образованието си остава приоритет за нашата съветническа група, бе мнението на Динко Драгиев, според когото грижата за подрастващите в Димитровград трябва да е най-голяма.

Препълнената зала изслуша с интерес какви са идеите на транспортната комисия към Общинския съвет, представени от нейния секретар Иво Георгиев. Според него, за да се облекчат хората, които нямат възможност да паркират по местоживеене в димитровградската синя зона, междублоковите пространства ще бъдат асфалтирани, за да могат те там да оставят колите си. Иво Георгиев каза още, че се умува над въвеждането на електронен автомат за кратковременно паркиране.

Цялосно асфалтиране на улиците в кв "Каменец" предвижда общината, съобщи ресорният зам.кмет Христо Колев. 50% от улиците ще бъдат преасфалтирани, а живеещите в квартала ще могат преференциално да пракират колите си в специална зона, за да се избегнат неудобствата от близкия Неделен пазар. Сред 57 -те улици които ще бъдат асфалтирани в града, има 4 новосъздадени улици, каза още Колев.

Ремонт на площада пред Детски комплекс и пространството пред Спортна зала "Младост" предстои в Димитровград, стана ясно на срещата. Както и това, че проектът за голямата реконстукция на парк "Марица", който бе представен преди две седмици на обществеността не е одобрен. Ще се опитаме с помощта на облигационен заем да изпълним замисленото, каза зам.кмета Красимир Минев.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини