Валери Добрев взе голямата награда на кинофестивала в Райново

Валери Добрев

Валери Добрев и екипът на читалището в Райново спечелиха голямата награда в първото издание на фестивала за алтернативно кино, който продължи до късно снощи в селото. Двата филма на читалището със заглавия "Жилищно настаняване" и "Без карта и компас" се конкурираха с 25 късометражни ленти на автори от цялата страна. В алтернативния форум за кино изява имаха участници от Шумен, Русе, Омуртаг, Драгоман, Трявна, Хасково и Димитровград.

Първа награда отиде при хасковлията Славян Костов за продукцията му "Варвара", втори остана Бранимир Попов и неговия филм "Датчици". Третата награда отиде в Русе при Николай Василев. Специалната награда на община Димитровград бе присъдена на киноклуба в Омуртаг за филма "Белия Пирин".Призът на Съюза на Българските филмови дейци бе за киноклуба в Шумен и лентата на Вълчо Вълчев "Резерват Букака". Раздадени бяха и награди на фондация  "Зелени Балкани" и за дебют. Те бяха присъдени на клубовете в Карнобат и Шумен за филмите "Докосване до природата" и "Да пътуваш през гората". Кметът на Димитровград бе отличен за подкрепата при подготовката на първия фестивал за алтернативно кино в Райново.

Кметът Стефан Димитров връчи награда на киноклуба в Омуртаг
Посланикът на Куба Херардо Суарес Алварес бе специален гост на фестивала, той бе изненадан от домакините в Райново с подарък
Преди награждаването, кубинският посланик разгледа защитената местност Злато поле

Около 200 гости приюти димитровградското село Райново по време на първото издание на фестивала за алтернативно кино.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини