Община Каварна вдига паметник на Рони Джеймс Дио

В Каварна ще се издигне паметник на рок легендата Рони Джеймс Дио, съобщи пред Нова телевизия кметът Цонко Цонев. Той ще бъде поставен в градския парк, на място, на което преди 4 години Общинският съвет одобри да се изгради Алея на рока. "Поради скорошната кончина на музиканта, решихме да се заемем първо с идеята за негов паметник", сподели Цонев. Той разказа, че управата на града вече се е срещала със скулптори - кандидати за автори на проекта и се очаква образът на Дио да бъде готов наесен тази година.

Рони Джеймс Дио беше един от първите световно известни рокаджии, който гостува в Каварна. Той е правил няколко големи концерта в морския град, един от които - на празненствата за присъединяване към Европейския съюз. Гостува и в рамките на Калиакра Рок Фест (вече Каварна Рок Фест - б.а.) с формацията си Heaven and Hell. Тази година фестивалът се провежда за пети път.

Дио си отиде тази пролет, на 16 май в болница в Хюстън, щата Тексас, след като на 67 години загуби битката с рак на стомаха.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини