"Галаксико"се върна с три купи от Загреб

Аватарките на Галаксико са впечатлили жури и публика и заслужено са станали 7-ми в класирането

Димитровградската школа "Галаксико" се завърна от успешно представяне на световния шампионат по танцово изкуство в столицата на Хърватска- Загреб. Момичета и момчета на Тихомир Митков са взели три световни купи, като са се класирали в челната десятка на финалистите. Бронзов медалист при момчетата във възрастова граница 12-15 години е спечелил Ивайло Янев със соловия си танц "Принцът на персия".Четвърто място пък е завоювал Тихомир Колев пак при соловите изпълнители, като това е първото явяване на момчето на световен шампионат.

При отборните изпълнения "Шоуто на Хана Монтана" на момичетата от димитровградската школа е заело шесто място. Ръководителят на школата Тихомир Митков смята за победа и факта, че Ивелина Александрова се е класирала на 8-мо място в конкуренция с 34 жени от целия свят. Ивелина се е представила с танца си "Някой ден".

11-а в света е станала Ивета Бинева, с изпълнението на композицията "Когато ти се върна", тя се е съревновавала с 40 други участнички. "Жената прилеп" на Виктория Кьосева е класирана на 13-о място, отново в конкуренция с 34 танцьорки. За танца си "Лъвчетата" Анабела Крумова и Ясмин Кирилова са завоювали 10-то място при двойките. Отново Анабела Крумова е донесла 18 място на "Галаксико" с изпълнението си "Добре дошли в 60-те". 17-ти в класирането са станали "Харпиите" Ивелина Александрова и Аделина Желязкова в конкуренция с 34 дуета. На шоуто на димитровградската школа "Малък санон за красота" е отредено 14-то място, разказа още Тихомир Митков. По думите му организацията в Загреб е била перфектна, нивото на участниците изключително високо. 2 800 танцьори от 14 държави са мерили сили в световната надпрева.

Т.Вълчева

Ивелина Александрова е станала 8-ма в конкуренция с 34 изпълнителки
Златомир Колев /в дясно/ триумфира в Загреб със своето четвърто място, момчето се явява за пръв път на световен шампионат
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини