Най-кошмарните градове за шофиране

В Пекин и Мексико придвижването с автомобил е най-кошмарното изживяване в света, а Стокхолм е същински рай за шофьорите, съобщава Франс прес, като се позовава на изследване на Ай Би Ем, публикувано в САЩ.

Компанията е анкетирала 8192 шофьори от 20 градове на 6 континента и е създала индекс на пътния трафик в тези населени места. В индекса има точки от 1 до 100, като 100 означава най-труден трафик в даден град, а 1 най-безпроблемен трафик. При изготвянето на индекса предвид са били взети 10 критерия като например времето на придвижване с автомобил от едно до друго място, продължителност на задръстванията, стресът, който преживяват шофьорите зад волана, и др.

Според индекса на Ай Би Ем Мексико и Пекин получават 99 точки, което означа, че в тези две столици движението с кола по пътищата е най-ужасното в целия свят. Стокхолм има само 15 точки, което го превръща в град с почти съвършен пътен трафик. След Пекин и Мексико се нареждат непосредствено Йоханесбург /97/, Москва /84/, Делхи /81/, Сау Паулу /75/, Милано /52/, Буенос Айрес /50/, Мадрид /48/, Лондон /36/, Париж /36/, Торонто /32/, Амстердам /25/, Лос Анджелис /25/, Берлин /24/, Монреал /23/, /Ню Йорк /19/, Хюстън /17/, Мелбърн /17/.

Същевременно британската компания за авторемонтни услуги "Аутоглас" е провела друго допитване сред британски шофьори, от което става ясно, че на пътуване британските водачи на МПС средно трябва да преодоляват по 13 дупки, пише в. "Дейли телеграф".

В допитването са участвали 3000 шофьори. 45 процента от тях казват, че са катастрофирали поне веднъж заради дупка на пътя, а 80 процента се притесняват, че в опит да избегнат дупките могат да предизвикат пътно-транспортно произшествие. Средно участниците в допитването са платили по 220 лири, за да ремонтират колата си след "сблъсък" с пътна дупка. На година тази сума възлиза на 3,7 млрд. британски лири за всички британци, ремонтирали колите си след инцидент с пътна дупка. Близо 98 процента от анкетираните казват, че около дупките или преди тях трябва да бъдат поставяни флуоресцентни знаци, които да предупреждават за опасността.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини