Лятната академия по изкуствата започна в жегите

Заниманията в лятната академия по изкуствата в Димитровград стартираха днес. В топлия следобед под дебелите сенки в двора на бившата сграда на МУЦ-а децата от направленията по рисуване и каремика получиха първият си урок. Заниманията по карамика се водят от доброволецът Майлот Бенбалули, а изобразителнто изкуство преподава Йордан Йорданов.

Десетина деца от Димитровград и село Странско направиха първите си рисунки и керамични фигури под вещото ръководсктво на преподавателите. Малчуганите бяха придружавани от родителите си и от секретаря на читалището в Странско Славка Колева.

В ранния следобед първите си уроци по латино танци получиха и децата, записали се на този курс към академията. Освен тези три напраления, в лятната академия тече обучение и по народно и поп пеене, хип-хоп и история на ахреологията. Обучението на децата ще продължи през целия август и е напълно безплатно. За да подпомогне тазгодишното издание на лятната академия по изкуствата Министерството на културата отпусна 1 500 лв. на Детския и младежки център, припомни ръководителя на академията Маргарита Дякова.

Йордан Йорданов води заниманията по рисуване

Малката Дара се е записала на курса по изобразително изкуство, защото обича да рисува
Първите керамични фигурки, изработени от децата
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини