Клошар: Каквито хората, такива и боклуците им

Асен до работното си място

45-годишният клошар от димитровградския квартал "Изгрев" Асен Михайлов всеки ден рови в кофите за смет и вече се е научил да познава дали боклука е от богато или по-скромно семейство. Заможния човек обелва дините до средата, а бедния оставя само тънка кора, твърди циганинът.

Асен Михайлов е превърнал клошарството в професия, защото няма друга работа. 8 години бил гробар на местните гробища, омръзнало му и решил да изкарва по някой лев от хорските отпадъци. Казва, че днес му е "богат" ден. В бункер в центъра на града попаднал на стар, но запазен телефон, ютия и глобус от времето на социализма. Последната находка разчувства клошаря и той споделя, че много иска да обиколи света, но май няма да е в тоя живот.

Старите предмети Асен продава на пазара за части, дават му между 2 и 3 лв на бройка. Предлага и друга услуга - извозва от тавани и мазета стари и нежужни за хората вещи, които или продава или взема у дома. Сега търси легла, защото многобройната фамилия в "Изгрев" спяла на пода.

Най-ценното което е намирал е златно синджирче, но това не се случва често. Иначе когато си гладен и филиийката в бункера е повече от златна, признава мъжът. И потегля с колелото до следващата кофа за смет по улицата.

Хората се познават по боклуците, убеден е Асен

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини