"Звездица" превзе и Румъния

Танцът с куклите на "Звездица" е впечатлило публика и жури

Димитровградският танцов ансамбъл "Звездица" прибави в колекцията си от награди и златна купа от 18-ия международен детски фестивал, провел се от 6 до 12 август в румънския град Тулча, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителката на формацията Антония Иванова. Над 1000 участници до 18-годишна възраст от шест държави са мерили сили в танцовата надпревара в съседна Румъния. Заради силното участие на съседите от Македония, журито е връчило още една първа награда на македонски танцов състав. Голямото отличие на фестивала е отишло при художествен ансамбъл от Русия. Въпреки това хореографията на единствения български ансамбъл в конкурса - "Звездица" е била най-добра.

Таньорите на Антония и Веселин Иванови са останали впечатлени от добрата организация и красотата на Тулча. 100-хилядният румънски град е туристическа дестинация със свое пристанище и много забележителности. Освен Тулча, децата са разгледали и столицата Букорещ, както и Канстанца. "Звездица" участва за пръв път на този фестивал и още веднъж доказа, че може да прослави Димитровград и зад граница, казват ръководителите на ансамбъла.

Нашите танцьори в Тулча

Момичетата и момчетата на "Звездица" са имали среща и с ръководството на Тулча и са подарили на кмета на града битови кукли, изработени от самите тях. Дарове са получили и областният управител на района, както и председателят на тамошния общински съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини