"Аватар 2" ще е за пандорския океан

Джеймс Камерън смята океана за неизследвана област и строи батискаф, който да може да се спусне в Марианската падина. За това разказа той в интервю за в. "Российская газета", цитирано от ИТАР-ТАСС и БТА.

Режисьорът е в Москва за премиерата на разширената версия на "Аватар". Добавени са девет минути, които показват нов вид пандорски хищници, както и допълнителни моменти от любовната сцена на главните герои и емоционални кадри с гибелта на вожда на народа нави в битка.

Плановете на Камерън са да снима "Аватар 2", а след това е възможно да има и "Аватар 3". Вторият "Аватар" ще е за пандорския океан.

По думите на Камерън "човечеството е завършило епохата на великите пътешествия". "На сушата е изследвано практически всичко, а в космоса изпращат хора да обикалят около Земята, а към другите планети изпращат непилотирани апарати. Аз не оспорвам рационалността на такъв подход, но за емоции, за радост от откриването на нещо неизвестно остава много малко"

Джеймс Камерън разкри, че строи в Австралия апарат, който ще надмине по възможности съществуващите батискафи. С него ще е възможно спускане дори в Марианската падина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини