Тържества за 133 години Шипченска епопея

Отбелязват се 133 години от Шипченската епопея. Във връзка с честванията се очакват временни затруднения за движението на моторните превозни средства по пътя Казанлък – Бузлуджа – Габрово.

От 19 юли проходът Шипка е затворен за ремонт и всички превозни средства, движещи се по направление Казанлък - Габрово, се пренасочват по панорамния път през вр. Бузлуджа.

Очаква се в периода от 9.00 до 14.00 часа днес движението в участъка да бъде допълнително затруднено поради паркирането на автомобили и автобуси и придвижването на много хора, в т.ч. пешеходци в района на вр. Бузлуджа и вр. Шипка.

Полицията препоръчва на гражданите, които днес ще предприемат пътуване по направление Северна – Южна България, преди 14.00 ч. да ползват алтернативни маршрути – през проходите Хаинбоаз, Беклемето и др. Водачите на моторни превозни средства, които ще ползват панорамния път в посочения натоварен период, следва да се движат с повишено внимание, разумна скорост, да не предприемат рискови изпреварвания при образуване на колона и да спазват стриктно указанията на полицейските служители.

Община Стара Загора организира транспорт до връх Шипка за всички желаещи да посетят тържественото честване на 133 години Шипченска епопея. Автобусите ще тръгнат в 8.30 часа от площада пред Общинска администрация. В програмата на тържествата са включени Заупокойна молитва в памет на загиналите в Шипченските боеве за Освобождението на България, приветствени слова от официалните гости, поклонение и поднасяне на венци и цветя. След официалната част Национално дружество "Традиция" ще представи спектакъла-възстановка "Защитата на Орлово гнездо".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини