Паднахме от "Ботев" при пълен стадион

 Футболистите на "Димитровград 1947" паднаха от "Ботев" - Пловдив с 0:1 в зрелищен мач на стадион "Миньор" тази вечер. Голът за гостите вкара Димитър Байрев в 81 -ата минута. Той успя да излъже двама защитници и вратата на местният тим вече не беше пречка за него. Очаквано пловдивския тим игра по-добре, но местните футболисти не отстъпваха в атаките и дори изпуснаха две възможности за гол във вратата на "Ботев" още в първото полувреме. Димитровградчани се бориха равностойно и бяха стимулирани от силния противник, обощиха след мача от треньорския щаб на местния тим. Това е втората домакинска среща на "Димитровград 1947" в есенния полусезон на Югоизточната "В"група.

Както се и очакваше гостите дойдоха с масивна агитка, която заедно с местната публика напълни стадиона в Димитровград. "Такова нещо не се е случвало от 20 години, тук има над 3 500 души", коментира пред журналисти Петър Кашмеров, който отговаря за подръжката на спортните съоражения в общината.

Агитката на пловдивския тим бе внушителна

Освен с публика стадиона бе пълен и с около стотина полицаи,които бяха дошли да се грижат за обществения ред. До сериозни ексцесии по време на мача не се стигна, въпреки вълненията на феновете на "Ботев", които на два пъти хвърляха бомбички в празната част на стадиона.

Димки на димитровградския стадион

Емоциите ескалираха, когато гостуващия отбор вкара гол, в този миг коктейл от димки се изипа на стадиона. Един от пловдивските фенове излезе на терена и се наложи да бъде изведен с полиция от там.

Пловдивчани подкрепяха отбора си с викове и песни. Димитровградската публика не отстъпваше, макар и с по-скромни изяви. Във временното класиране в групата води "Ботев"-Пловдив, а "Димитровград 1947" е на 15 място. Следващата седмица местният тим ще гостува на "Розова долина".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини