Пак катерят общината в деня на независимостта

Ентусиастите ще атакуват 14-етажната сграда от северния край

За трета поредна година на 22 септември община Димитровград и местния алпийски клуб "Хеброс -99" организират състезание по изкачване на 14- етажната сграда на кметството. Високата 50 метра постройка може да бъде покорена само по метода на самоизвличането, като в надпреварата трябва да участват хора с опит в тази област- алпийци или пещерняци, обясниха от "Хеброс -99". Ентусиастите трябва да имат и валидна застраховка е друго от условията на състезанието.

И тази година участниците ще са разпределени в две категории - мъже и жени, а за най-бързо изкачилите сградата на общината има осигурен награден фонд.

12 души участваха в катеренето на кметството миналата година. С най-добро време - 2.03 мин. бе пловдивчанинът Илиян Найденов, втори се класира Георги Михайлов от Дряново, а трети остана друг пловдивчанин Боян Георгиев. В историята на първото катерене на сградата на местната администрация през 2008 година ще остане името на Теодор Касимов от Русе. Тогава младият мъж "превзе" зданието за 2,26 мин.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини