Toyota и Lexus с 6 нови хибрида до 2012 г.

След скорошното представяне на серийния хибрид Fit /Jazz на Honda друг японски производител – Toyota - подготвя свой конкурентоспособен хибрид. Поради породилия се напоследък спад в търсенето на хибридни коли на автомобилния пазар от Toyota планират да пуснат в продажба шест нови хибрида до края на 2012 година, като един от тях ще е хибридът Yaris.

По време на наскоро проведена презентация в Детройт изпълнителният вицепрезидент на Toyota Такеши Учиямада пояснява, че два от шестте нови хибрида ще са предназначени за Lexus, а четири – за Toyota. Той допълва, че те ще са изцяло нови, а не модернизирани версии на вече съществуващи хибридни модели.

Някои от автомобилите ще са изцяло хибридни (няма да имат версия, оборудвана само с бензинов двигател), но Учиямада не уточнява към кой сегмент ще бъдат присъединени новите модели.

От Toyota подготвят и електромобил, разработен съвместно с Tesla (производител на всички съществуващи до момента електрически роудстъри), който ще е потенциален конкурент на електрическия Nissan Leaf. Учиямада потвърждава, че колата ще бъде показана на тазгодишното издание на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Новият електромобил вероятно ще бъде малкият изцяло електрически модел, по който от компанията преди време съобщиха, че работят.

Всичко това ще се осъществи след направените вече редица привиквания на модели на Toyota (общо 11 милиона по целия свят), което навреди сериозно на имиджа на марката и на доверието на клиентите към нея. Учиямада планира да поправи случилото се, като засили разработването на модели и събере екип от 100 инженери, които да се заемат с това.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини