ОбС-Димитровград :Петгодишните плащат по 12 лв. до края на годината

Петгодишните деца в градините ще плащат постоянна такса от 12 лв. до края на 2010 година

12 лв. постоянна такса в детските градини и по 2 лв. на ден ще плащат до декември петгодишните деца от Димитровград, които започнаха предучилищна подготовка от тази учебна година. Това реши днес Общинския съвет при разглеждането на докладната за промяна в наредба №10 за таксите и услугите.

Първоначалното предложение на градоначалника Стефан Димитров бе децата от предучилищните групи да заплащат само по 2 лв. на ден и да бъдат освободени от постоянната такса. Съветникът Веселин Милев пресметна, че така общината би загубила 20 000 лв. от тези такси, затова той даде идея до края на 2010 година родителите да продължават на внасят въпросните 12 лв. Те ще бъдат освободени от таксата от началото на 2011 г. Предложението бе прието с гласовете на 26 общинари, двама се въздържаха.

На предишната сесия съветниците в Димитровград дадоха съгласието си общината да бъде включена в проекта на МОН за задължителна предучилищна подготовка на деца, навършили 5-години. Още тогава Стефан Димитров обясни, че целта е да се обхванат циганчетата, които не са посещавали детски градини. По данни на ГРАО в общината те са 114 на брой.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини