Почина легeндарният Тони Къртис

Американският актьор Тони Къртис почина в дома си в Невада на 85 години от спиране на сърдечната дейност, съобщиха световните информационни агенции.

Тони Къртис е една от най-известните звезди в Холивуд през 50-те години на миналия век и един от най-големите плейбои на своето време. Той участва и в една от най-популярните комедии за всички времена "Някои го предпочитат горещо".

Тони Къртис е играл в повече от 140 филма - комедии и драми. За ролята си в "Непокорните" получава номинация за Оскар, най-запомнящите се неговиобрази за "Сладкият аромат на успеха", "Худини", "Трапец", "Операция "Фуста", "Бостънският удушвач", "Викингите", "Големият мошеник". Забележително е също изпълнението му в класиката "Спартак".

Личният живот на Тони Къртис е не по-малко интересен от екранните му роли. Той е заклет женкар, а сред любовниците му са Мерилин Монро и Натали Ууд. Женил се е шест пъти, първият за актрисата Джанет Лий ("Психо"). От този брак е дъщеря му актрисата Джейми Лий Къртис. Последната му съпруга Джил Ванденберг е с 45 години по-млада от него. Животът минава в борба със зависимостта от кокаина и алкохола. След като актьорските му ангажименти намаляват, Тони Къртис започва да рисува. През 1989 г. той продава картини за над 1 милион щатски долара през първия ден от изложбата си в Лос Анджелис. На 80 години актьорът позира гол за сп. "Венити феър", като се покрива малко с териерите си.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини