"Социалната мрежа" води, Майкъл Дъглас и "Уолстрийт 2" пропадат стремглаво в боксофиса

"Социалната мрежа" на Дейвид Финчър запази водещата си позиция в американския боксофис за втора поредна седмица.

Лентата, разкриваща историята на най-популярната социална мрежа Facebook, регистрира 15,5 млн. долара през уикенда, с което достигна приходи в САЩ и Канада от 46 млн. при бюджет от 50 млн. При това филмът все още не е направил премиерата си в страните извън Америка, така че тепърва ще можем да оценим дали ще се окаже поредният успешен ход на Финчър. Впечатление в каста прави единствено името на поп звездата Джъстин Тимбърлейк, но с интерес можем да следим и изявите на Андрю Гарфийлд, избран да замести Тоби Магуайър като новия Spiderman.

Две изцяло нови предложения имаме на втората и третата позиция. За пореден път се потвърждава традицията жанрът романтична комедия да е първи избор за киноманите - Life As We Know It (14,6) разказва за двама непознати, принудени да съжителстват заедно като настойници на малката си кръстничка, чиито родители загиват при катастрофа. Първоначалната антипатия обаче, постепенно се превръща в чувства от съвсем други измерения. Главните роли са поверени на Катрин Хейгл и Джош Дюамел, познати най-вече от незабравимите си персонажи в "Анатомията на Грей" и "Лас Вегас".

Челната тройка завършва "Секретариат - конят легенда" с 12,6 млн. Драмата е посветена на историята на прочутия състезателен кон, Секретариат, а екранизацията е дело на Рандъл Уолъс, познат от работата си над "Мъжът с желязната маска" и "Бяхме войници". Две места губи анимационната комедия "Легенда за пазителите" (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’ Hoole). Предложението на Warner Bros. остава с 7 млн. през уикенда и общо 39, 4 от екраните зад Океана, при бюджет от 80 млн.

Непознато заглавие имаме и на петата позиция - това е новият проект на гуруто на хорър жанра Уес Крейвън - My Soul to Take с 6, 9 млн. Лентата представя ужасяващата битка между седем деца и брутален сериен убиец, току що излязъл от затвора с мисълта за отмъщение, а въпреки че в каста не можем да отличим нито едно познато име, то фактът, че режисурата е дело на Крейвън (автор на поредицата "Писък") говори сам по себе си.

Четвърта седмица в топ 10 кара и вторият режисьорски опит на звездата Бен Афлек - "Градът" (6,3 млн.). След като при първия си такъв, популярният холивудски актьор спечели критиците, но не и масовата публика (Gone Baby Gone), то новият му проект вече е с печалба от 86,78 млн., при условие, че с дебюта си реализира само 34.

Колкото и изненадващо да е, но продължението на "Уолстрийт" продължава да губи позиции със солидни темпове. Драмата, разкриваща финансовите машинации на световната борса, вече е на седма позиция (4,6) с общи приходи от 43, 6 млн. при бюджет от 70. В световен мащаб сумата нараства до 66,7, но въпреки това като че ли очакванията към тандема Стоун - Дъглас са традиционно далеч по-високи от постигнатото до момента.

Комедия имаме и на осмото място - със сигурност вече можем да обявим "Лесна А" ((4,2 млн.) за една от приятните изненади в света на киното тази есен. При буквално смешния на фона на останалите заглавия в класацията бюджет от 8 млн., лентата е спечелила 48,1 само в САЩ и Канада. При това не разполага нито с внушителни имена в актьорския състав, нито с особено познато име на режисьорския стол (едва втори проект за Уил Глик).

Крими трилърът Case 39 заема предпоследната позиция с 2,6 млн. Сюжетът разказва за социален работник, борещ се да спаси дете от малтретиращите го родители, но скоро разбира, че ситуацията е много по-опасна, отколкото някога е очаквал. В каста можем да отличим Рене Зелеуегър и Брадли Купър, които са далеч по-познати в романтично амплоа. Топ 10 тази седмица завършва комедията "Пак ли ти", изобилстващa от атрактивни имена - Сигърни Уивър, Кристен Бел, Джейми Лий Къртис и др. Филмът завършва уикенда с 2,4 млн. долара в третата си седмица на екран.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини