Пак събират помощи за бедни ученици от Димитровград

Месец след началото на учебната година в димитровградското СОУ "В.Левски" стартира акция за подпомагане на бедните ученици. Инициативата е под надслов "Добро сърце", обясни директорът Антон Иванов, а повода е 19 октомври, известен като ден на благотворителността. Сред основните организатори са и ученическият парламент в училището.В момента там се набират тетрадки, химикали, моливи, блокчета, боички, стари книги и други пособия.

До началото на следващата седмица събраното ще бъде предадено на класните ръководители. На голямото междучасие във вторник, 19.10 ще бъдат наградени най-активните участници в кампанията "Добро сърце". Те ще получат европейски дневници.

Благотворителното начинание е още едно мероприятие от програмата на СОУ"В.Левски" по повод 50-годишния юбилей на училището. Вчера там бе открита изложба от снимки на всички класове. Автор на фотографиите е димитровградчанинът Росен Тодоров.

Кой как помага на бедните ученици децата разискваха и в голямото междучасие

В деня на Народните будители димитровградското СОУ "В.Левски" ще има друга проява, съвместно с Градска библиотека "П.Пенев", казаха от ръководството на училището.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини