Димитровградското СОУ"Л.Каравелов": Дочакахме саниране

"Дочакахме и ние саниране на сградата, дано да се осъществи проектът по фонд "Енергийна ефективност", това коментира директорът на димитровградското школо Валентин Христов по време на общественото обсъждане за внедряване на мерки за енергийна ефективност. С Христов в зала "Гросето" бяха дошли и част от колектива на училището и учениците. 

Строената през 1967 година сграда не е с голяма площ, стана ясно от обсъждането. За общата сума от 290 000 лв. ще бъдат изолирани външните стени на училището със 7 см. плоскости, ще се сменят старите радиатори, ще бъдат поставени нови алуминиеви врати и енергоспестяващи лампи. 75% от финансирането ще дойде след кандидатстване пред фонд "Енергийна ефективност", останалите 25 % ще бъдат от собствените приходи на общината. Санирането се прави и с перспектива в близко бъдеще училището да премине на отопление с газ, обясни зам.кметът Росен Кузев. Той уточни, че ако бъде одобрен заема, той ще е за 5-годишен период, но вложеното ще се възвърне за 4 години.

Зам.кметът Росен Кузев представи проекта за санирането на училище "Любен Каравелов"

Предстои Общинският съвет да каже мнението си за енергийния проект, ако то е положително местната администрация ще подготви документи за кандидатстване пред фонд"Енергийна ефективност". Осем сгради на училища и детски градини в Димитровград са санирани или ще се ремонтират с пари от този фонд.  В момента в застой са само проектите за енергийна ефективност на сградите на ОДЗ"Райна княгиня" и "8 март" заради обжалване на търга от хасковската фирма "Монолит". Там нещата все още нямат развитие, казаха от местната администрация.

В залата бяха ученици от СОУ"Л.Каравелов", заедно с ръководството на училището

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини