Съдът мисли месец законно ли е даден стадионът в Хасково

Адвокатката на областната администрация Доротея Добрева и на общината - Иван Иванов (вляво, с костюма)

В законния едномесечен срок административният съд в Хасково ще се произнесе по казуса с отдаването на стадиона на футболен клуб „Хасково 2“. Днес се проведе заседание по делото, на което двете страни - областната и общинската администрации изложиха позициите си.

Спорният казус възникна с решението на общинския съвет, с което стадионът се отдаваше за безвъзмездно ползване от футболния клуб. Според решението клубът помаше част от издръжката на спортното съоръжение. Областният управител Румен Данев обаче го спря и го вкара в съда. Мотивите на губернатора бяха, че стадионът е публична общинска собственост, която според закона не може да се отдава безвъзмездно.

Така поставеният казус обаче засегна и останалите 36 спортни клуба в Хасково, чиито договори за ползване на залите изтича в края на годината. Спортните съоръжения също са публична общинска собственост.

За да им се подновят контрактите, те трябва да са срещу наем, концесия или друга форма на възмездно ползване. Това бе обяснено на шефовете на спортните клубове от кмета Георги Иванов на специална среща в края на миналата седмица. Той обаче уточни, че това ще стане само ако магистратите отсъдят в полза на областната администрация. Ако приемат за законно решението на ОбС, старите им договори за безвъзмездно ползване ще бъдат подновени без проблем.

От решението на съда по този казус в голяма степен зависи и бъдещето на спортните клубове в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини