Firefox 4 идва много, много бърз

Mozilla догонва конкурентите с нов енджин

Новата бета версия на браузъра Firefox 4 предлага значително подобрено бързодействие при сърфиране в интернет, става ясно от тестове на Mozilla.

Firefox 4 бета 7 включва технологията JagerMonkey, която представлява следващо поколение JavaScript енджин. Благодарение на нея, Firefox работи много по-бързо, като скоростта му е напълно съизмерима с тази на конкурентите Chrome, Opera, Safari и Internet Explorer 9 (бета).

Старият енджин TraceMonkey оставяше Firefox извън лигата на най-бързите бразуъри, коментира CNET News.

Тестове на Mozilla показват значително подобрение на Firefox 4 бета 7 при обработка на JavaScript. Компанията обяснява това с интеграцията на компилатора JagerMonkey JIT в новия енджин SpiderMonkey.

Потребителите могат да очакват осезаемо по-бързо стартиране, ускоряване на зареждането на страници, както и на JavaScript-интензивни уеб задачи като изпълнение на приложения и гейминг.

Според тестовете, Firefox 4 е три пъти по-бърз от настоящата версия Firefox 3.6.12 в бенчмарковете Kraken и Sunspider JavaScript и пет пъти по-бърз от Firefox 3.6.12 в теста V8.

Mozilla обещава още малко увеличение на скоростта във финалната версия на браузъра. Firefox 4 бета 7 е достъпен във версии за Windows, Mac и Linux.

Даунлоуд: Firefox 4 бета 7

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини