Деца помагат на деца с увреждания

Екипът нарусивал стените на Дневния център в първата част от проекта

Благотворителна изложба - базар подготвят ученици от димитровградската ПМГ "Ив.Вазов", като част от проект за интегрирането на деца с увреждания от града. Четирима ученици от гимназията - Емилиян Николов, Гинка Костова, Манол Костов и Даниел Динев са решили с парите от благотворителната инициатива да закупят книги и дискове с детска музика. Идеята на дванайсетокласниците е да популяризират дейността на центъра и работата на професионалистите там, и да накарат обитателите му да се чувстват пълноценни личности.

Преди повече от месец бе осъществен първият етап на проекта по Свят и личност. Тогава с подкрепата на децата от клуба по рисуване към Младежкия център стените на Дневния център грейнаха в ярки багри.

Общината е предоставила безплатно зала "Асен Краешников" където на 1 декември ще се открие благотворителната изложба. Желание да участват в нея са изявили много димитровградски художници, казаха организаторите. Със свои творби ще се представят и ученици от ПМГ "Ив.Вазов", както и децата от Младежкия център.

Проектът има и трети етап и той е организиране на часове по рисуване за децата от Дневния център. В нея ще се включат доброволци, които ще помагат на малчуганите с увреждания в творческия процес.

Dimitrovgraf.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини