Български бизнесмен става спонсор във Формула 1

Българският туристически бос Ветко Арабаджиев ще спонсорира тим във Формула 1. Той ще налива по 2 милиона евро на година в състава на Лотус. Причина за това негово решение е голямата вероятност догодина неговият син Владо Арабаджиев да стане официален състезател на този отбор, предаде Novsport.

Младият и много перспективен пилот вече направи своите първи тестове с болид на Лотус на пистата "Яс Марина" в Абу Даби и показа много добри резултати. Очаква се Арабаджиев-младши да проведе още три теста преди ръководството на клуба да вземе оконочателно решение дали да му предложи договор.

Междувременно шефовете на Лотус са преговаряли с Ветко Арабаджиев за спонсорски договор. Бизнесменът е искал логото на неговата верига хотели "Виктория груп" да бъде на екипите на целия тим. От Лотус са се съгласили на това срещу 2 милиона евро на година. Туристическият бос обаче ще изчака с договора, докато види дали синът му ще бъде одобрен и включен в състава.

Ветко Арабаджиев е налял над 5 милиона евро до сега в кариерата на сина си. Той лично е финансирал подготовката му през годините - автомобили, база, екипировка, участия в чужбина и цялата логистика. Бащата бил доволен от развитието на сина си и възможността той да участва в тим от Формула 1. В разговорите си обаче е подчертал, че не иска по никакъв начин да влияе на вземането на решението от спортния екип на отбора и държи Владо да бъде включен само ако покаже реалните качества за пилот от най-авторитетната надпревара на планетата.

Самият Арабаджиев-младши след първите тестове получи много похвали и беше насърчен да продължава да работи усилено по формата и уменията си. Според експертите на Лотус той притежава всички качества да бъде състезател във Формула 1 и е почти сигурно, че от догодина ще получи предложение за договор. Най-вероятно през първия сезон обаче той ще бъде тестов пилот на тима и чак след година ще му се даде място в титулярния състав. По този начин Владо обаче ще направи наистина впачатляващ пробив и ще бъде първият българин, който ще участва в най-авторитетната надпревара в автомобилния спорт.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини