Министърът на спорта: Ще помагаме на Димитровград

Министър Свилен Нейков

Министерството на спорта и в бъдеще ще помага на Димитровград за спортните съоражения, каза при откриването на международния младежки турнир по борба Свилен Нейков. "Отпуснахме пари за стадиона, ще помагаме и за други съоражения", допълни Нейков. Той даде официален старт на състезанието по борба в което участват 223 състезатели от пет държави. 24 са борческите клубове, който ще мерят сили на тепиха в зала "Младост" днес, от тях 19 български.

Почетни плакети от общината и местния клуб по борба получиха тостите при откриването на турнира. Освен Свилен Нейков, тук бе и шефа на федерацията по борба Валентин Йорданов, депутатът Иво Димов, областният управител Румен Данев, кметът на Кърджали Хасан Азис и др.

"Димитровград е люлка на борбата, тук е една от най-силните школи каза Валентин Йорданов. Той се зарадва, че местните школи са пълни с бъдещи олимпийски и световни шампиони и пожела успехи на децата в състезанията.

Кметът Стефан Димитров припомни, че тук е израснала и легендата в този спорт Еньо Вълчев, който също получи почетно отличие.

Хватките в димитровградската зала "Младост" ще продължат до късно следобед, когато ще бъдат обявени и победителите.

Участниците в турнира
Официалните гости
Хватките в зала "Младост" продължават до късния следобед

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини