БСП: Управляващите искат да не боледуваме!

Депутатът Драгомир Стойнев /втория в ляво/ обясни защо БСП няма да подкрепи пенсионната реформа в този вид

Пенсионната реформа обсъждаха на дискусионен форум в Димитровград днес представители на младежката организация на БСП в града и депутатите Емилия Масларова и Драгомир Стойнев. Дали реформата, правена от управляващите е мит или реалност се опитаха да изяснят от Българската социалистическа партия. Стана ясно, че младите социалисти настояват за рефендум по въпроса, така че цялото българско общество да се произнесе за стажа и възрастта за пенсиониране.

"Хората искат да се вдигнат осигуровките, а не стажа и възрастта" категоричен бе депутатът Драгомир Стойнев. Според него е заблуда, че плащаните осигуровки в България са много високи. "На практика цялата тежест на реформата се прехвърля върху обикновения човек и едва ли не искат от нас да не се разболяваме и да не ползваме лекарски услуги", добави още Стойнев. Той подчерта защо социалистите са против провежданата в момента реформа. Първо, с промените се губи доверието в пенсионната система и хората нямат стимул да внасят осигуровки и второ, за пореден път се правят упражнения на гърба на цяло едно поколение, бяха думите на червения депутат.

Бившият социален министър Емилия Масларова

Бившият социален министър Емилия Масларова изнесе данни според които за 4 години в България са се родили близо 20 000 деца повече. Така тя мотивира необходимостта от реформи, според нея те се правят единствено заради демографската политика. На форума присъстваха представители на двата синдиката в Димитровград, на хора с увреждания и браншови организации.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини