Димитровградчани на опашка за японски имена

Футаба Сан показва изкуството на калиграфията

Опашка от желаещи да получат лист с името си, изписано с японски йероглифи се изви днес в димитровградската галерия "Петко Чурчулиев". В рамките на няколко часа в Димитровград гостуваха доброволци от Япония, които разпространяват културата на родната си държава. Желаещите можеха да се докоснат до изкуството на калиграфията, да разберат каква е тайната на оригами и как се облича кимоно.

Футаба Сан показа как изглеждат българските имена на японски език и как се е родила калиграфията в древната държава. Майсторството на хартиените фигурки оригами показа на димитровградчани японката Суримото. Дали половин час е достътъчен за обличането на едно кимоно показа на любопитната публика Коорде Сан.

Димитровградчани, дошли в галерията, останаха очаровани от различните видове японски изкуства и обикаляха в различните кътове. Проектът на доброволците от посолството на Япония у нас е две годишен и приключва през януари 2011 година. Целта му е да популяризира една от най-древните култури по света - японската.

Шефката на детски и младежки център Христина Ташева бе една от първите, добили се с име на японски

Традиционното японско кимоно и лятна рокля юката
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини