Със 132 бона от бюджета довършиха салона по физическо в Черноконево

132 800 лв. струва ремонтът на физкултурния салон на улицище "Св.Св.кирил и Методии" в кв.Черноконево, който днес бе официално открит. Лентата презязаха зам.министърът на околната среда Евдокия Манева, кметът Стефан Димитров, председателят на Общинския съвет катя Чалъкова и директорът на училището Елена Петкова.

"Радвам се, че съм първият гост на най-новата придобивка в Черноконево точно на Игнажден", каза Евдокия Манева. И не скри задоволството си, от факта че в близко бъдеще салона ще се отоплява на газ, което е едно добро решение за съхранение на околната среда, каза заместник еко министърката.

Кметът Димитров припомни, че новият салон ще бъде част от едно модернизирано училище, каквото предстои да стане това в квартал Черноконево, след като и тук бъдат въведени енергоспестяващи мерки на сградата. Менчето с вода на входа на новият салон плисна Евдокия Манева. След официалната церемония гостите разгледаха новия салон, оборудван с всички необходими спортни уреди. Придобивката бе тържествено осветена от протоерей Георги Тодев. Празнична програма на децата от училището постави точка на празника в Черноконево.

Отец Георги Тодев освети новата придобивка на училището в Черноконево

Строежът на физкултурния салон започва през 1996 година, стига до тухлен градеж и спира заради липса на пари. Едва тази пролет стана ясно, че общината има намерение да довърши съоражението за спортни занимания в Черноковено.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини