Натура 2000 превръща райновци в биоземеделци - преглед на печата

Последният за тази каледнарна година брой на "Тракия 21 век" е от днес по реповете. В него четем - Натура 2000 превръща райновци в биоземеделци. Селото може да стане първото в общината, което да ползва облагите на общоевропейската врежа за защитени територии.

Меричлерци пишат до Брюксел за арсена - дописката е на стр.5 От нея става ясно, че до Еврокомисията в Брюксел ще пишат местни жители, заради проблемите с арсена във водата на Меричлери и Великан.

Спират ТЕЦ-а, не изгради ли сепоочистка - това стана ясно на екофорум в местната зала "Гросето". На него зам.мнистър Евдокия Манева се коментира, че липсата на сероочистваща инсталация в димитровградската централа може да е сериозен проблем.

Пускат пречистватвателната догодина, водата скача - пише на стр.5 димитровградския седмичник. Станцията за отпадни води има разрешително за работа, става ясно от материала. За това че пречиствателната е с акт 16 Dimitrovgrad.bgvesti.net информира още преди седмица.

Интервю с награденият димитровградски полицай Деян делчев четете на стр. 7 - "Никога няма да забравя инцидента", казва униформения мъж.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини