Димитровградчани срамежливи, не щат да пият вино на аванта

Димитровградчани и гостите на пазара не посмяха да се наредят на опашка за безплатно червено вино

Димитровградчани и гостите на Неделен пазар се оказаха много срамежливи и не се престрашиха да се наредят на опашка за безплатно червено вино. Малцина бяха онези, опитали от хубавата напитка, раздавана по обяд на Неделен пазар. За четвърта поредна седмица в неделя ръководството на Общински пазари организира коледно -новогодишна фиеста, този път тя бе с участието на рап формацията Street duat, възпитаници на музикалните паралеки на СОУ "Васил Левски" и коледари от местното читалище "Христо Ботев". 

Както повелява традицията те пожелаха на най-голямото тържище в България и на нейният символичен домакин Стефан Димитров здраве и берекет на Димитровград и пазара догодина. Градоначалника ги посрещна с пита и им отвърна със същите пожелания, като дари коледарите с пита и кравайчета.

Празникът завърши с хоро, на което се хванаха по-смелите търговци и посетители на битака. За доброто настроение на всички се погрижи и димитровградския духов оркестър с ръководител Доцо Вътков.

Стефан Димитров посрещна коледарите с пита

По време на празника бяха обявени и победителите в надпреварата за най-добре украсен търговски обект на Неделен пазар. Спечелия я димитровградската фирма "Кики".

Духовият оркестър изнесе мини концерт пред Спортната зала
Празникът завърши с хоро
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини