Димитровградска фирма иска да довършва автогарата

Една фирма е подала документи за предоставяне на концесия на недовършената автогара в центъра на Димитровград, каза зам.кметът Христо Колев. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той коментира, че дружеството е от Димитровград, но отказа да съобщи името му.

На 23 декември пред комисия бяха отворени подадената в общината оферта. Две фирми са закупили документи, но само една е подала документацията в срок, добави още Колев. Срокът за участие бе 40 календарни дни след обнародване в "Държавен вестник" или до 15 декември 2010 година.

На септемврийското заседание на Общинския съвет бе взето решение недовършената от близо 4 години автогара да бъде дадена на концесия за срок от 35 години.

Строителството на обекта с разгъната площ 320 кв.м. зацикли през 2007-година, когато заради липса на средства от изграждането му се отказа софийска фирма. От тогава до днес автогара стои потънала в бурени.

На едно от първите заседания на местния парламент догодина ще внесем докладната, с която се иска довършване на този така важен обект, коментира още Христо Колев. Общинският съвет в Димитровград има последната дума при определянето на концесионера.

Dimitrovbgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини