Анорексията взе живота на Изабел Каро

Анорексията на Изабел Каро стигна до фаталния край. Френската манекенка и актриса, която през последните години се бореше с кошмарната болест е починала.

Семейството и е съобщило за трагичния и край вчера, но смъртта е настъпила на 17 ноември.

През 2007 год. Каро стана известна с участието си с в италианска кампания за борба с анорексията "No Anorexia". Фотографът Оливиеро Тоскани снима супер слабата Изабел гола. Кампанията е шокираща и предизвиква огромен отклик, след което е забранена в Италия. Тогава манекенката тежи 27 килограма, при ръст 1,64.

В последните години от живота си Каро искаше да привлече внимание към цената, която плащат моделите за да бъдат слаби и харесвани. Самата тя разказва, че страда от анорексия от 13- годишната си възраст в книгата си „Момиченцето, което на искаше да надебелее”, издадена във Франция през 2008 г. Изабел участва и в документалната телевизионна поредица на Джесика Симпсън, Кен Паве и КаСи Коб „Цената на красотата”. Джесика разследва  представите за женска красота в различни краища в на света и как става така, много модели да са обсебени от стремежа да бъдат слаби. Във втория епизод (2010) Изабел разказва как е станала анорексичка. Тя предупреждава всички момичета, че да си слаба не те прави красива и разказва за френската представа за красота, която се свързва с joie de vivre, радостта от живота, умението да изживееш щастливия миг.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини