НАП: Успех, събрахме 11.9 млрд за 2010. Вестниците на 31-ви декември

Среща.

„Стандарт":

Дилма към Бойко: Здравей, България!

"Здравей, България!" Тези думи на български знае бразилският президент Дилма Русеф, чийто корени са от Габрово. Късно снощи първата дама на Бразилия се срещна с премиера Бойко Борисов, който е на неофициално посещение в страната. Генерала ще присъства на официалната церемония по встъпването в длъжност на Дилма Русеф на 1 януари. Преди клетвата обаче първата дама разговаря на четири очи с Борисов. Като подарък за новата президентка на Бразилия Генерала бе подготвил специално отпечатано родословното дърво на Русеф. В целия род влизат 562 имена, разказа шефката на исторически музей в Габрово Красимира Чолакова. Според нея, за да се изпишат всички предци на Дилма, ще е необходим лист с дължина 1 километър. Затова Борисов поискал отрязък с размери 50 на 50 см.

Данъци.

„24 Часа":

Красимир Стефанов: НАП ще внесе 11,9 млрд. в хазната

Националната агенция по приходите (НАП) приключва настоящата година със 100% изпълнение на плана на приходите. Агенцията ще внесе в държавната хазна 11,9 млрд. лв. Това показва отчетът за дейността на ведомството за 2010 г., съобщиха от НАП.„Ние отчитаме една много успешна година по отношение на приходите", заяви на специална пресконференция изпълнителният директор на приходната агенция Красимир Стефанов.

До края на ноември 2010 г. органите по приходите от дирекция „Контрол" са извършили общо 210 484 проверки, в това число 116 378 проверки по прихващане и възстановяване, както и 12 000 ревизии.

Митници.

„24 Часа":

Ваньо Танов остава в „Митници",докато Дянков е министър

Ваньо Танов ще остане директор на Агенция „Митници". Това заяви на отчетната пресконференция на НАП вицепремиерът Симеон Дянков.Има голяма разлика между хора, които са избрани по някакъв начин през политически процес и хора, коrто са избрани от министри или от други хора да си вършат работата, констатира финансовият министър.Танов не е избран чрез гласуване, той не е политическа фигура, неговата задача е да събира приходи, той си върши задачата много добре. Така Дянков отговори на въпрос дали Танов ще остане на поста си, въпреки че има досие.

Скандал.

„Стандарт":

Ватиканът ни връща благодарствена плоча

Да сменим благодарствената плоча, с която почитаме папа Йоан-Павел II и Ватикана, че ни предоставят черквата "Св. Винченцо и Анастасий" в Рим. Това са заявили от Светия престол. Причината е, че форматът и текстът на паметника не отговарят на изискванията. Според Ватикана глаголът "предоставя" на италиански може да се разбира и като "подарява", което не отговаря на истината. Храмът, който се намира на едно от най-знаковите места във Вечния град - фонтана "Треви", е католически. Той само е даден да се ползва за православни богослужения. Освен това, тъй като църквата е паметник на културата и собственост на италианската държава, поставянето на подобна плоча трябвало да се съгласува със съответните служби. Плочата обаче е твърде голяма, със златни букви, а това контрастирало с фасадата на храма.

Кражба.

„Новинар":

Хванаха шуменски общинар да краде от супермаркет

Доскорошният лидер на „Атака" в Шумен Румен Русев, който е и общински съветник, бе хванат с неплатени стоки от охраната на голям хипермаркет в града. Случката се разиграла около 10,00 часа в четвъртък, когато пред километричните опашки в хипермаркета бодигардовете извели Русев към стаичката за проверка. Забелязан от охраната пред касата, общинарят се опитал да изхвърли ароматизатор и автомобилни свещи, струващи общо 33,48 лв. Той се развикал, че е невинен, но гардовете прибрали разпиляната по пода стока и закопчали крадеца, след което викнали полиция. Русев взел и кексче на промоция за 1,50 лв., но го платил за разлика от аксесоарите за возилото си. Това е постановка, невинен съм, заявил Русев още по време на полицейската проверка.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини