Парк приютява единствения на Балканите киноложки център

Единственият на Балканите киноложки център ще бъде изграден в димитровградския парк "Марица". Това са потвърдили на среща в Александропулис кметът Стефан Димитров и градоначалникът на гръцката община Вангелис Ламбакис, коментира зам.кметът Росен Кузев. Димитровградска делегация, начело с кмета Димитров посети южната съседка в края на седмицата. Поводът бяха административните промени в Гърция от началото на годината. Община Ферес, с която Димитровград си партнира по проекта за киноложкия център премина към Александропулис. Това наложи и срещата на местната управа с ръководството на гръцката община.

Центърът се изгражда по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007 – 2013” и носи наименованието „Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион – Международен киноложки и развлекателен център „Марица – Димитровград”.  Проектът, по който Димитровград е водещ партньор е на стойност 1 217 681 лв.

Гръцките партньори ще помогнат при изграждането на канализацията на киноложкия център, както и с популяризирането му чрез привличането на туристи от южната съседка. Димитровградската делегация е била впечатлена и от начина, по който се финансира самостоятелно един частен музей в граничната община. Обсъдени са били и разменни гостувания на поети и участието на гръцки творци в поетичния маратон в село Добрич - Доброслов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини