"Златните" математици на Димитровград се прибраха

Председателят на съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова с наградените деца Даниел и Кристина и техните преподаватели по математика

Носителите на златни медали от математическото състезание "Иван Салабашев" Кристина Кирова и Даниел Иванов днес разказаха своите впечатления от церемонията по награждаването. Тя се проведе в събота в Инситута по математика и информационни технологии в София. Медалите на децата е връчил акад. Додунеков- председател на Съюза на математиците в България.

"Много сме щастливи, че станахме част от това събитие", разказа Кристина Кирова от 7 клас в ПМГ "Ив.Вазов". Тя и второкласникът Даниел Иванов имат максимален брой точки в математическото състезание.

"Децата на Димитровград са талантливи, затова и градът ни е център на математиката" коментира председателят на Съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. Тя благодари на преподавателите на успелите деца, имащи огромна заслуга за представянето им. Това са преподавателите в ОУ"Алеко Константинов" Тенчева и Тодорова и г-жа Коджабашева от ПМГ-Димитровград.

Талант плюс труд и упоритост е формулата на успеха в математиката, казаха преподавателите и увериха, че двете деца ще имат много победи в математическите състезания и в бъдеще.

Даниел Иванов
Кристина Кирова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини