Фондацията на Бербатов номинира 12 димитровградски деца

Спортистът на 2010 година в Димитровград Микяй Наим е сред номинираните за спотни постижения деца

12 талантливи деца от Димитровград са сред одобрените номинации за отлични постижения в областта на науката, изкуството, спорта, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Сред тях са имената на спортистът на 2010 година в Димитровград и състезател по борба Микяй Наим, дванайстокласникът от ПМГ "Ив.Вазов" и многократен победител в олимпиадите по астрономия Мирослав Жеков и златната медалистка от математическото състезание "Иван Салабашев" Кристина Кирова.

Номинирани за спортните си изяви като част от балет "Галаксико"са Ивета Бинева, Виктория Кьосева и Ивайло Янев, които това лято впечатлиха международното жури на световния шампионат в Печ, Унгария.

11-годишният Милен Георгиев, който миналата година изуми Димитровград с математическия си талант също е сред номинираните. Там е и възпитаникът на ОУ "П.Славейков" Емил Койчев, който се изяви в областно състезание с екологичен си проект през есента. Другите отличени деца от Димитровград са 14-годишната Дарина Попова, 10-годишната Надежда Цветкова,17-годишния Георги Петров и Марио Илиев на 12 години.

Кристина Кирова от ПМГ "Ив.Вазов" преди дни се завърна със златен медал от математическото състезание "Иван Салабашев"
Ивайло Янев от БШ "Галаксико" е сред номинираните димитровградски таланти в областта на спорта

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини