Димитровградският кмет игра "Флашко в страната на спамчетата"

Градоначалникът Стефан Димитров бе част от втори отбор в играта

Забавната игра "Флашко в страната на спамчетата" организираха днес второкласници от ОУ"Алеко Константинов" в Димитровград. В нея с помощта на зарчета и пионки те разбраха за опасностите, които ги дебнат в интернет пространството. Поводът бе Деня за безопасен интернет, който бе отбелязан в световен мащаб на 8 февруари. Забавната игра бе предоставена на децата от Асоциация "Родители" чрез димитровградската фондация "Подари усмивка".

В начинанието се включи и димитровградският кмет Стефан Димитров, който бе част от единия отбор на второкласниците. Освен градоначалника, още двама родители взеха участие в играта, която продължи по-малко от час.

Да бъдат предпазливи когато са в Интернет, да не оставят имена и телефони на непознати в чата и да информират родителите за всичко, което им се стори нередно разбраха малчуганите. Те научиха още че на  адрес www112.net могат да подават сигнали за нередности в глобалната мрежа.

Първи отбор бе много ентусиазиран и се забавляваше

И както във всяка игра, и в тази имаше победители. От всеки отбор бе излъчен най-добрият играч. Кметът Димитров стана победител във втори отбор и също получи грамота.

Родителите теглиха жребии, за да станат ясно кой ще  участва в забавното състезание
Стефан Димитров с грамотата за победител в своя отбор

"Играта бе забавна", коментира в края на състезанието градоначалника. Според него е по-важно малчуганите да бъдат предпазливи, когато са пред компютъра и да споделят с родителите всичко, което им се случва.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини