Лейди Гага ражда (видео)

"Born this way” се появи в YouTube. В новото видео на Гага тя говори почти половината време, докато тече раждането на нещо отвратно, в останалата половина танцува в екстремно минималистичен костюм, но с това сме свикнали вече. Честно казано то и бурлеската не е за всеки, като гледка имам предвид, а и това вече не е бурлеска. Гага пак си е отлична, този път за ценителите на хоръра.

"Ролинг Стоун" намират евентуално взаимстване от "Еxpress yourself" на Мадона. Както и режисирания от Дейвид Финчър "Express Yourself", клипът на "Born this way” навява образни алюзии с филма Метрополис (1927 г.) на немския режисьор Фриц Ланг, според изданието.

Чудовищата не са нещо ново, те са ползвани отвреме навреме през всички времена. Защо ли? На прима виста се сещам за „Трилър” на Майкъл Джаксън, но си имаме много, много опити за нов прочит на темата след Франкенщайн.

Гага е постигнала доста потресаващ ефект. Да знаете, че погнусата от видяното е гарантирана. Предполагам, че това е била целта. Е, не вярвам да оспорите – постигната е!

Това тука е видеото. Не смея да ви пожелая приятно гледане. Според някои източници имало и някакви хуманни идеи. Както и да е, гледайте, ако ви стиска. 

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини