Операцията на пострадалия охранител е успешна

42-годишният охранител, който бе прострелян при банковия обир в Сливен, бе опериран в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен, предаде СливенИнфо.

"Операцията е успешна, но състоянието на пациента остава тежко. Тази вечер ще бъде поставен на командно дишане", съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров.

"Намерихме всички травми, които му е нанесъл куршума. Раните вече са зашити и няма кървене."

Д-р Петров коментира и състоянието на пациента след операцията: "Все още не мога да кажа ,че няма опасност за живота му, защото оттук нататък опасността продължава да е реална в близките часове и дни".

Станчо Станев бе прострелян в лявата раменна става от извършителя на банковия обир в центъра на Сливен около 16 часа. От банката изразиха благодарност към болницата и екипа, който е оперирал техния колега.

В същото време, кметът на общината Йордан Лечков коментира, че финансите на Община Сливен не са застрашени заради грабежа на "Инвестбанк", предаде Фокус.

Според него – българската банкова система е организирана така, че подобни нападения не могат да нанесат големи щети. Целият паричен поток се управлява електронно и в местните клонове финансовият ресурс никога не е много голям, коментира Лечков.

Според него е абсурдно твърдението, че в банката е имало около милион лева за делегирани дейности на Община Сливен. Само заплатите на администрацията са два милиона и триста хиляди лева. Как си представяте, че тези средства биха се пазили в един местен клон, с малко охрана, каза кметът.

Неоправдани са всякакви твърдения, че грабежът на банката ще срути финансовото състояние на общината, добави той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини