ГЕРБ: Има ръст на икономиката, но хората не го усещат

Депутатите Иво Димов и Делян Добрев се срещнаха с младежите от ГЕРБ в Димитровград

Не очаквахме, че кризата в България ще се задълбочи толкова, това призна на среща в Димитровград тази вечер депутатът от ГЕРБ и зам. председател на Икономическата комисия в парламента Делян Добрев. С младежката организация на партията Добрев дискутира политическата и икономическа обстановка в страната. Експертът бе категоричен, че управляващите искат безработицата да е малка, а доходите на хората да се повишат, но ситуацията засега е такава.

Все пак икономистът подчерта, че положението у нас не е по-различно и в останалите страни от Европейският съюз. С кризата трудно се справят и стабилни икономики в Западна Европа, убеден е депутатът.

Положителното според народният представител е, че през последните 4 месеца се отчита сериозен ръст на икономиката в страната. Макар, че хората все още не могат да го усетят, това се дължи на 70% ръст на износа в сравнение със същия период на миналата година, категоричен бе Добрев.Той смята, че притеснително на този етап е намалението на вътрешното потребление на хората. Практиката обаче показвала, че между 7 и 11 години всяка страна преживява трудна финансова ситуация.

Делян Добрев

Целта на правителството е да инвестира в инфраструктурата на страната, за да бъдат привлечени чуждестранните инвеститори, подчерта и колегата на Добрев в парламента Иво Димов. Друго от намеренията на ГЕРБ е влизането в Еврозоната, припомни Димов. По думите му с две от темите се спекулира много напоследък -изграждането на магистралите и вероятността правителството да повлияе върху цените на горивата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини