Много мина, малко остана! За закъснели абитуриентки бие барабана

И последният ден от пролетната ваканция си отиде! Все по- бързо наближава дългоочакваният от всички дванадесетокласници ден. Денят на техния абитуриентски бал!
   Макар че вече почти всички дами и господа са си накупили роклите и костюмите си за заветната нощ, ателиетата и салоните за официални тоалети в Асеновград все още се пълнят, из улиците още има суетене. Предимно "закъснелите" са от нежната половина. Някои нарочно чакат последния момент. Други, може би, са нямали време и възможност по- рано. Такива са предимно посетителите от други близки и далечни градове. А трети просто до този момент не са успели да решат как да бъдат облечени на своя бал.
 След няколко часа престой и наблюдение в такъв магазин в Асеновград осъзнах, че с всяка изминала година абитуриентките предпочитат да пазаруват, изчаквайки последния месец, преди бала. Казват, че съображенията им са да не би да напълнеят или отслабнат. Други споделят, че им е трудно да решат. А някои момичета имат изискавания и представи за рокля, които до този момент никой не е успял да удовлетвори.
   Коментарите и отговорите им на зададения въпрос: "Защо чак сега...?", са показателни колко нерешителни и капризни са българските младежи напоследък. Погледнато от друга страна, това може и да озачава, че всяка дама има собствено уникално мнение и държи да получи роклята на мечтите си.
Почти всички от запитаните абитуриентки тази година, предпочитат шарените, свежи и искрящи цветове. Макар много модни списания да тръбяха, че актуални са змийските десени и същите аксесоари, нашите девойки са насочени към тенденция от 2010: прасковено и тюркоазено. И предлагането разбира се, догони тази вълна.
Собственички на магазини констатират, че се продават най- вече къси рокли, следвани от дългите, с дълбока цепка и почти винаги цели. Рядко момичетата искат в две части или с обръч. Все повече дами пристигат със снимка на рокля от интернет и желаят да им бъде ушита по показания модел. За последното, обаче, са необходими повече от два, три дни. Така, че, абитуриентки, деразайте и мислете бързо, защото време вече не остана!
Асеновградските ателиета пък, бързо са се окопитили и смогват да скалъпят мечтания тоалет само с една две проби, тъй като хората от други градове нощуват в градските хотели само за ден два.
   При всички случаи ще има дванадесетокласнички, които наистина до последната седмица преди бала ще обикалят по магазините. Това доказва две неща: първо, че абитуриентките стават все по - нерешителни и претенциозни и второ, че в Асеновград се предлага огромен избор, който предразполага човек да се чуди до последно!



Наси Маркова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини