Майка умря непело след падане в банята

Внезапна смърт застигна 30-годишна майка на две деца. Тя е починала според лекарите ненадейно, без предварителни индикации, че това е възможно, пише "Народно дело".

Тази неделя около 21 ч. 30-годишната Пламена Георгиева влязла в банята, за да изкъпе 7-месечния си син. Държала го в ръце, когато й прилошало. Загубила равновесие, но все така стискала кърмачето. Паднала назад, най-вероятно съзнателно, за да опази рожбата си. При удара получила разкъсно-контузна рана в тила. Съпругът й незабавно позвънил на 112 за помощ. Линейка на „Бърза помощ“ откарала майката и детето в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“, където и двамата са консултирани заради получените травми. За Пламена, която се оплаквала от болки в тила, освен преглед от дежурния д-р Касабски, бил назначен рентген на глава и консултация с неврохирург.

След направените изследвания и манипулации семейството се прибрало у дома. Само няколко часа по-късно – в 2,45 часа се наложило съпругът на Пламена отново да търси помощ на телефон 112. Той с ужас установил, че жена му е в безсъзнание. До пристигането на линейката младата майка вече била издъхнала.

Вътрешно разследване по случая е започнал шефът на МБАЛ „Св. Анна“ д-р Веселин Николов. За инцидента той научил вчера около 10,30 ч., а информацията му била подадена от личната лекарка на 30-годишната Пламена.

"Ако има и най-малките отклонения от алгоритъма за добра медицинска практика, тези, които са виновни, ще бъдат наказани", коментира той. Още вчера малко преди обяд болничният управител свика всички лекари, ангажирани с лечението на младата майка. Според неврохирурга и направената рентгенова снимка на главата не е имало индикации за травма на мозъка.

"Престоят на пациентката в Спешния център е продължил около час и половина. След това тя е изпратена у дома си с условието, ако почувства световъртеж, гадене или повръщане, да се върне за нова консултация", коментира д-р Николов. Част от разследването му за фаталната неделна вечер е и съдебномедицинската експертиза, която ще изготвят патоанатомите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини